Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2009

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: "ΟΥΡΑΝΙΑ ΤΟΞΑ ΚΥΝΗΓΩ"

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΟΥΡΑΝΙΑ ΤΟΞΑ ΚΥΝΗΓΩ (4/2009)


Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ήταν, ουσιαστικά, “παιδί” της MINOS - EMI, αφού, εδώ και 35 χρόνια, από ’κει έχει εκδοθεί όλη του η προσωπική δισκογραφία. Συγκεκριμένα, από το 1974 και τις πρώτες συμμετοχές του σε δίσκους του Θεοδωράκη («Προδομένος λαός») και του Λοίζου («Τραγούδια του δρόμου»), μέχρι πρόσφατα - το καλοκαίρι που μας πέρασε (2008) - όπου κυκλοφόρησε ο τελευταίος προσωπικός δίσκος του, τα «Βατόμουρα», όλο το ρεπερτόριό του βρίσκεται στην εν λόγω εταιρεία.
Μετά λοιπόν από 3,5 δεκαετίες, ο δημοφιλέστερος εκπρόσωπος της ελληνικής ροκ σκηνής, αλλάζει εταιρεία και πηγαίνει στη LYRA της ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ Α.Ε., απ’ όπου θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες ο καινούριος του δίσκος.
Η ιστορική αυτή μετακίνηση του Βασίλη Παπακωνσταντίνου συνδυάζεται μ’ ένα, διπλής σημασίας, γεγονός, αφού, στην καινούρια δουλειά του Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Ουράνια τόξα κυνηγώ από τη νέα του εταιρεία, για πρώτη φορά ερμηνεύει - σ’ έναν ολοκληρωμένο κύκλο τραγουδιών - στίχους του Άλκη Αλκαίου και, μάλιστα, επίσης για πρώτη φορά, υπογράφει ο ίδιος ο ερμηνευτής τη μουσική σε όλα τα τραγούδια του δίσκου του.
Το cd, λοιπόν, με όλα τα τραγούδια σε μουσική του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και σε στίχους του Άλκη Αλκαίου, έχει τίτλο «Ουράνια τόξα κυνηγώ» και περιέχει τα εξής 12 κομμάτια:

01. Τα πουλιά της αγάπης
02. Ζεϊμπέκικο της φυλακής
03. Σταυρόλεξο
04. Τυφλόμυγα
05. Στους πέντε ανέμους
06. Χορός της πέτρας
07. Μπολερό
08. Μπουρίνι
09. Μια καλησπέρα
10. Τσουλήθρα
11. Μη νυχτωθείς
12. Μελόδραμα