Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

"ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΑΓΩΓΟ ΣΕ ΒΡΙΣΚΕΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ"

ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ & ΜΑΝΟΣ ΞΥΔΟΥΣ
Μέχρι να πάρεις παγωτό, σε βρίσκει ο χειμώνας


Ο νέος δίσκος του Πάνου Κατσιμίχα και του Μάνου Ξυδούς με τίτλο "Μέχρι να πάρεις παγωτό, σε βρίσκει ο χειμώνας" είναι γεγονός.

Πρόκειται για τη μουσική συνεύρεση δύο από τους σημαντικότερους σύγχρονους δημιουργούς, που έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια τους στην ελληνική δισκογραφία. Ο Πάνος Κατσιμίχας και ο Μάνος Ξυδούς όμως συνδέονται και με μια μακρόχρονη φιλία βασισμένη "στην κοινή μας τρέλα για τη μουσική" όπως λένε οι ίδιοι. Οι δυο τους έβαλαν τις μουσικές και τα λόγια και προέκυψαν έντεκα τραγούδια, έντεκα μικρές ιστορίες με έντονα κοινωνικά μηνύματα αλλά και ερωτικές στιγμές που αντικατοπτρίζουν την καθημερινότητα μας.

Στο τραγούδι "Δεν μας ανήκει τίποτα" οι στίχοι είναι αποσπάσματα από ποίηση του Μπέρτολ Μπρεχτ και του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα ενώ υπάρχουν ακόμη δύο τραγούδια σε ποίηση του Άλκη Αλκαίου και του Χαράλαμπου Χατζηνάκη. Στο τραγούδι "Μέχρι να πάρεις παγωτό" συνεργάστηκε ο Κύπριος ποιητής Πάμπος Φιλίππου, στον οποίον οφείλεται και ο τίτλος του δίσκου.

Τα τραγούδια του δίσκου ερμηνεύουν ο Πάνος Κατσιμίχας και ο Μάνος Ξυδούς, ενώ σε δυο κομμάτια συμμετέχει ο Χάρης Κατσιμίχας, που δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη δουλειά.

Ο Πάνος Κατσιμίχας και ο Μάνος Ξυδούς αναφέρουν χαρακτηριστικά στο σημείωμα του δίσκου: "Αυτά τα τραγούδια, γεννήθηκαν αβίαστα, αθόρυβα και φυσικά, χωρίς να υπάρχει τίποτα προσχεδιασμένο. Τα γράψαμε σαν ένα ντουέτο ερασιτεχνών που έκανε το κέφι του".

Ήδη τα τραγούδια "Δεν μας ανήκει τίποτα" και "Μέχρι να πάρεις παγωτό" έχουν ξεχωρίσει.